POLITYKA PRYWATNOŚCI

To oświadczenie dotyczące plików cookie zostało ostatnio zaktualizowane 2 sierpnia 2019 r. I dotyczy obywateli Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

1. Wstęp
Nasza strona internetowa https://stabim.pl (dalej: „strona internetowa”) wykorzystuje pliki cookie i inne powiązane technologie (dla wygody wszystkie technologie są nazywane „plikami cookie”). Pliki cookie są również umieszczane przez zaangażowane przez nas strony trzecie. W poniższym dokumencie informujemy o korzystaniu z plików cookie na naszej stronie internetowej.

2. Co to są pliki cookie
Plik cookie to mały prosty plik, który jest wysyłany wraz ze stronami tej witryny i przechowywany przez przeglądarkę na dysku twardym komputera lub innego urządzenia. Informacje w nich przechowywane mogą zostać zwrócone na nasze serwery lub serwery odpowiednich stron trzecich podczas kolejnej wizyty.

3. Co to są skrypty?
Skrypt to fragment kodu programu, który służy do prawidłowego i interaktywnego działania naszej witryny. Ten kod jest wykonywany na naszym serwerze lub na twoim urządzeniu.

4. Co to jest webbeacon?
Sygnał nawigacyjny (lub znacznik pikselowy) to mały, niewidoczny fragment tekstu lub obrazu na stronie internetowej, który służy do monitorowania ruchu na stronie. Aby to zrobić, różne dane o Tobie są przechowywane za pomocą sygnałów nawigacyjnych.

5. Zgoda
Gdy odwiedzasz naszą stronę po raz pierwszy, pokażemy Ci okienko z wyjaśnieniem na temat plików cookie. Jak tylko klikniesz „Wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie przez nas wszystkich plików cookie i wtyczek zgodnie z opisem w wyskakującym okienku i niniejszym oświadczeniu dotyczącym plików cookie. Możesz wyłączyć korzystanie z plików cookie za pomocą przeglądarki, ale pamiętaj, że nasza strona internetowa może już nie działać poprawnie.

6. Strony trzecie
Zawarliśmy umowy dotyczące korzystania z plików cookie z innymi firmami, które umieszczają pliki cookie. Nie możemy jednak zagwarantować, że te osoby trzecie przetwarzają Twoje dane osobowe w sposób wiarygodny lub bezpieczny. Strony takie jak Google należy uważać za niezależnych administratorów danych w rozumieniu ogólnego rozporządzenia o ochronie danych. Zalecamy przeczytanie oświadczeń o ochronie prywatności tych firm.

7. Ciasteczka
7.1. Techniczne lub funkcjonalne pliki cookie
Niektóre pliki cookie zapewniają, że niektóre części witryny działają poprawnie, a preferencje użytkownika pozostają znane. Umieszczając funkcjonalne pliki cookie, ułatwiamy odwiedzanie naszej strony internetowej. W ten sposób nie musisz wielokrotnie wprowadzać tych samych informacji podczas odwiedzania naszej strony internetowej, a na przykład produkty pozostają w koszyku, dopóki nie zapłacisz. Możemy umieszczać te pliki cookie bez Twojej zgody.

7.2. Analityczne pliki cookie
Na tej stronie nie używamy analitycznych plików cookie.

7.3. Reklamowe pliki cookie
Na tej stronie nie używamy żadnych reklamowych plików cookie.

7.4. Przyciski mediów społecznościowych
Na naszej stronie umieściliśmy przyciski Facebooka i Innych, aby promować strony internetowe (np. „Polub”, „przypnij”) lub udostępniać (np. „Tweet”) w sieciach społecznościowych takich jak Facebook i Inne. Przyciski te działają przy użyciu fragmentów kodu pochodzących z Facebooka i innych. Ten kod umieszcza pliki cookie. Te przyciski mediów społecznościowych mogą również przechowywać i przetwarzać określone informacje, dzięki czemu można wyświetlać spersonalizowane reklamy.

Przeczytaj oświadczenie o ochronie prywatności tych sieci społecznościowych (które mogą się regularnie zmieniać), aby przeczytać, co robią z Twoimi (osobistymi) danymi przetwarzanymi za pomocą tych plików cookie. Odzyskane dane są w miarę możliwości anonimizowane. Facebook i inne znajdują się w Stanach Zjednoczonych.

8. Umieszczanie plików cookie
WordPress
Cel: plik cookie logowania do WordPress
Okres przechowywania: 30 dni
Opis: Cookie, abyś był zalogowany
Udostępnianie nazw używanych
_wordpress_ Oświadczenie o ochronie prywatności
Facebook
Cel: spersonalizowane reklamy
Okres przechowywania: 1 rok
Opis: Facebook wykorzystuje pliki cookie do kierowania na użytkowników spersonalizowanych reklam
Udostępnianie nazw używanych
fbm_, actppresence, sb, csm, c_user, frstxs, datr, _fbp Oświadczenie o ochronie prywatności
Czcionki Google
Cel: Wyświetlanie czcionek na naszej stronie internetowej
Okres przechowywania: 365 dni
Opis: Używamy interfejsu Google Fonts API do wyświetlania czcionek w naszej witrynie. Interfejs API czcionek Google wymaga podania adresu IP podczas odwiedzania naszej witryny.
Udostępnianie nazw używanych
Oświadczenie o ochronie prywatności tcb_google_fonts
mapy Google
Cel: wyświetlanie map na naszej stronie internetowej
Okres przechowywania: 30 dni
Opis: Na naszej stronie internetowej umieściliśmy Mapy Google. Nasza strona łączy się z interfejsem API Map Google, aby wyświetlić te mapy. Interfejs API Map Google wymaga podania adresu IP.
Udostępnianie nazw używanych
Oświadczenie o ochronie prywatności
Youtube
Cel: plik cookie Youtube do śledzenia poszczególnych użytkowników
Okres przechowywania: 30 dni
Opis: Pliki cookie do śledzenia poszczególnych użytkowników.
Udostępnianie nazw używanych
Oświadczenie o ochronie prywatności

9. Twoje prawa w odniesieniu do danych osobowych
Masz następujące prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych:

Masz prawo wiedzieć, dlaczego Twoje dane osobowe są potrzebne, co się z nimi stanie i jak długo będą przechowywane.
Prawo dostępu: masz prawo dostępu do znanych nam danych osobowych.
Prawo do sprostowania: masz prawo uzupełniać, poprawiać, usuwać lub blokować swoje dane osobowe w dowolnym momencie.
Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych, masz prawo odwołać tę zgodę i usunąć swoje dane osobowe.
Prawo do przeniesienia danych: masz prawo zażądać od administratora danych wszystkich swoich danych osobowych i przekazać je w całości innemu administratorowi.
Prawo do sprzeciwu: możesz sprzeciwić się przetwarzaniu twoich danych. Przestrzegamy tego, chyba że istnieją uzasadnione podstawy do przetwarzania.
Aby skorzystać z tych praw, skontaktuj się z nami. Zapoznaj się z danymi kontaktowymi na dole tego oświadczenia dotyczącego plików cookie. Jeśli masz skargę dotyczącą sposobu, w jaki przetwarzamy Twoje dane, chcielibyśmy uzyskać od ciebie wiadomość, ale masz również prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego (Urzędu Ochrony Danych).

10. Włączanie / wyłączanie i usuwanie plików cookie
Możesz użyć przeglądarki internetowej do automatycznego lub ręcznego usuwania plików cookie. Możesz również określić, że niektóre pliki cookie mogą nie być umieszczane. Inną opcją jest zmiana ustawień przeglądarki internetowej, tak aby otrzymywać komunikat za każdym razem, gdy plik cookie zostanie umieszczony. Aby uzyskać więcej informacji na temat tych opcji, zapoznaj się z instrukcjami w sekcji Pomoc przeglądarki. Lub możesz wskazać swoje preferencje na następującej stronie: www.youronlinechoices.eu.

Pamiętaj, że nasza strona internetowa może nie działać poprawnie, jeśli wszystkie pliki cookie są wyłączone. Jeśli usuniesz pliki cookie w przeglądarce, zostaną one ponownie umieszczone po Twojej zgodzie, gdy ponownie odwiedzisz nasze strony internetowe.

11. Dane kontaktowe
W przypadku pytań i / lub komentarzy dotyczących naszej polityki plików cookie i tego oświadczenia, prosimy o kontakt za pomocą następujących danych kontaktowych:

STABIM Michał Tracz
Przebieczany 51                                                                                                                                                                                                                                                              32-020 Wieliczka
Strona internetowa: https://stabim.pl
E-mail: biuro@stabim.pl
Numer telefonu: 504 581 213